Ideea invitațiilor florale

1
101

Aventura mea în domeniul ilustrațiilor și a graficii a început acum mulți ani, în primul an de facultate, când am făcut un curs de Photoshop. Nu știam atunci cât de util îmi va fi de-a lungul timpului. Anii au trecut și trebuia să îmi organizez nunta. Am vrut ca totul să aibă un aer natural, proaspăt, să fie o continuă primăvară. (Și mi-a reușit! Dacă vrei să tragi un ochi, poți găsi aici portofoliul zilei noastre magice.)

Așa am ajuns din nou, după mai bine de 5 ani să răsfoiesc manualul Photoshop-ului și să caut de zor tutoriale, încercând să îmi reamintesc pașii și să îmi construiesc de la zero invitația de nuntă.


Este o călătorie pe cinste!

Călătoria mea de atunci până în prezent nu a fost cea mai ușoară, dar pentru mine este cea mai frumoasă!

Îmi place să încerc mereu tehnici noi, mă documentez constant și caut furnizori cu materie primă de calitate. Spre exemplu, până să ajung să lucrez colecția de invitații cu sigilii din ceară, mi-a luat un an sa testez mai multe sortimente, tipuri, nuanțe, să văd cum se îmbină împreună, ce tip de textură oferă la final și desigur, dacă sunt rezistente la transport.

Îmi găsesc inspirația în ceea ce mă înconjoară, în flori, în iarbă, în copaci, în general în tot ce este viu.

După ce realizez un nou model, urmează o parte destul de migăloasă pentru mine, la care mai am multe de învățat: fotografiatul. Îmi place mult ca atunci când pozez o invitație să îi fac alături un setup floral cât mai asemănător cu șablonul. Uneori poate dura și câteva ore bune până să obțin două-trei poze de care să fiu mulțumită. Pun un mare accent pe prelucrare și evit să folosesc efecte, tocmai ca invitațiile pozate să fie cât mai apropiate de realitate. Știm cu toții cât de interesante sunt unele filtre și cât de tare pot modifica un produs, însă în același timp pot creea o imagine distorsionată 

Stilul meu de lucru este unul cât se poate de natural și aici acord o mare importanță șabloanelor florale care stau la baza invitațiilor: să fie realizate/desenate cât mai realist și apoi eu să le așez pe hârtie așa cum le regăsim în natura de zi cu zi. Le adaug apoi accesorii discrete și care să se asorteze frumos, precum sigilii din ceară pastel, panglici de satin sau din mătase naturală vopsite manual de mine, plicuri din materiale premium în culori pământii și nude.

Cu trecerea timpului, mi-am urmărit constant evoluția și așa mi-a venit ideea site-ului ce va avea la baza colecții de invitații din toate cele patru anotimpuri. Așa cum ziceam, cel mai ușor îmi este să lucrez cu modele din anotimpul prezent, prin urmare mă bucur cât mai mult de florile primăverii: bujori, liliac, flori de măr, flori de cireș, magnolii și toate minunățiile din mai-aprilie-iunie. Toată colecția va fi probabil gata în decembrie și deși este mult timp până atunci, nu îmi place să grăbesc lucrurile, să le fac pe fugă, la fel cum nu îmi place nici să am un portofoliu stufos, dar cu modele slab calitative.

Mă consider norocoasă că lucrez ceea ce îmi place, că mi-am găsit pasiunea mult dorită și că pot face oamenii fericiți prin munca mea.

Îți mulțumesc că mi-ai citit primul articol de pe blog și sper curând să îmi fac curaj să îl scriu pe al doilea.

1 COMENTARIU

Comments are closed.